Katern

Meer dan 50.000 arbeidsplaatsen in Nieuwegein

Nieuwegein is al jarenlang een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers. Als middelgrote gemeente is de stad na Utrecht en Amersfoort de grootste banenmotor van de regio Utrecht. In 2023 bereikte Nieuwegein de mijlpaal van meer dan 50.000 arbeidsplaatsen, zo blijkt uit de Provinciale Arbeidsplaatsenregister dat jaarlijks wordt vrijgegeven door de provincie Utrecht.

Wethouder Economische Zaken Ellie Eggengoor: “We zijn trots op het bereiken van deze mijlpaal. Maar dat betekent zeker niet dat we achterover kunnen gaan leunen. Voor de komende jaren blijft onze focus gericht op het behouden van en het aantrekken van nieuwe werkgelegenheid. Ook onze inwoners en de diverse middelbare scholen en het ROC plukken hier de vruchten van. Verder zijn we samen met ondernemers gestart met het toekomstbestendig maken van oude bedrijventerreinen Plettenburg en De Wiers. Om het ondernemerschap en het ondernemersklimaat verder te versterken, zetten we als gemeente in op een goed contact met onze ondernemers, werkgevers en onderwijs, stimuleren we maatschappelijk verantwoord ondernemen en kennisuitwisseling. En de ondernemersbelangen behartigen we zo goed mogelijk in de ontwikkelingen van onze groeiende stad in een groeiende regio.”

Nieuwegein is een bedrijvige stad in een sterke regio
Het aantal vestigingen is gegroeid met bijna 600 bedrijven naar ruim 7.500 bedrijven. Nieuwegein dat begrensd wordt door drie grote snelwegen – A12, A2 en A27 – is vanwege deze bereikbaarheid aantrekkelijk. De gemeente telt dan ook veel grote, bekende distributiecentra, maar de branches zijn divers van aard. Een verklaring is ook dat een aanzienlijk deel – één derde – van het Nieuwegeinse grondoppervlak beschikbaar is voor bedrijvigheid.

Met alle andere uitdagingen, denk aan woningbouw, klimaatadaptatie en energie, begint deze ruimte echter schaars te worden. Eggengoor: “Omdat we met de schaarse ruimte zuinig willen omgaan, werken we samen met vastgoedeigenaren aan de herontwikkeling van winkelcentra en bedrijventerreinen.” Alleen op het Klooster zijn nog enkele kavels beschikbaar. Dit nieuwe bedrijventerrein aan de A27 is ook een van de ontwikkelingen die nadrukkelijk hebben bijgedragen aan de groei in werkgelegenheid.

Wethouder Ellie Eggengoor en Sander Breugelmans van Prologis na het ondertekenen van de koopovereenkomst voor een kavel op bedrijvenpark Het Klooster enkele jaren gelden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk